Koreografi

Koreografi - Dansa med Attityd!


Poleography ( Contemporary ), som motsvarar Modern dans med stång, dansar ni utan klackar och enbart i strumpor eller barfota för den som föredrar det.
Poleography är en bra förberedande kurs att gå inför hypnoflow, där du får lära dig att använda stången på ett mer otraditionellt sätt som innebär friare och fräckare rörelser med attityd kombinerat med poledance.
Instruktören börjar med uppvärmning och tillsammans övar ni på det du lärt dig under klassen.
Koreografin är uppdelad under fyra klasstillfällen varav det sista är till för att sätta ihop dansen/koreografin.
Lämplig klädsel är mjuka byxor, leggings eller shorts och dina personliga knäskydd.
Förkunskaper som krävs är Pole Fortsättningsnivå 1 avslutad och godkänd kurs, alternativ annan pole dance vana.
1200 / 4 tillfällen, 60min
Drop-In möjlighet 270kr

 


Hypnotic Flow är 60min per pass.
Under Hypnotic Flow dansar ni med riktigt höga platåklackar.
Hypnoflow delas upp i olika nivåer: basic, advanced och explosive.
Under denna kurs får du lära dig att använda stången på ett mer otraditionellt sätt som innebär friare och fräckare rörelser med attityd, axelstående, kips och kneedrops är vanligt förekommande kombinerat med poledance.
Koreografin är uppdelad under fyra klasstillfällen varav det sista är till för att sätta ihop dansen/koreografin.
Lämplig klädsel är mjuka byxor, leggings eller shorts och dina personliga knäskydd.
Förkunskaper som krävs för Basic: är minst en avslutad kurs med uppnådda kunskaper i Pole Fortsättning nivå 1 alternativ annan god pole dance vana.
Hypnotic Flow Advanced (Hypnoflow även kallat Exotic Pole)
Förkunskaper: Hypnotic flow Basic några kurser, alternativ polesport på pre avancerad och avancerad nivå samt vana att gå och dansa i mycket hög platåklack. Instruktören har inte tid att gå igenom skoteknik och lära dig att häva dig på stången.
Avancerad nivå innebär tyngre element med fler inslag av kips (=knädrops), cartwheel, handstand, shoulderstands. En mer dynamisk och explosiv koreografi.
Knäskydd är obligatoriskt!
1200kr / 4 tillfällen, 60min

 


Twerk; är en dansstil med sina rötter i Afrika och med mycket kroppskontroll. Med hjälp av sitt bäcken skapar man ett gung till olika rytmer. Det finns flera olika tekniker och stilar att utöva Twerk. På våra klasser är det mycket fokus på att hitta sitt egna gung och dansa till skön och energisk musik.
På vår Twerk kurs kommer du att få lära dig att mixa tekniker från Twerk med Dancehall, Street och Modern Dans ( Contemporary ).
Var beredd på ett svettigt pass med ett högt tempo och mycket styrka och cardio!

Twerk Basic, är en Twerkkurs för nybörjare samt för den som önskar finslipa sin teknik.
Här går ni igenom de grundläggande teknikerna och dansar till enklare koreografier.
Knäskydd rekommenderas samt bekväma kläder utan dragkedjor eller knappar

Twerk Avancerad, är kursen för dig som redan kan den grundläggande twerken och vill fortsätta att utveckla din teknik.
Här kommer ni att gå igenom mer avancerade tekniker samt koreografier.
Knäskydd samt innerskor rekommenderas
Twerk 1200kr / 4 ggr, 55min per pass (vår Queen of Twerk kan hålla på lite längre)
Twerk 1680kr / 6 ggr
Drop-in möjlighet 270kr

 

Burlesque
Träna denna glamourösa och unika träningsform i åtta vekor per kurs med 80 minuters intensiva träning per klass!

Burlesque har sin historia tillbaka till runt år 1450. Då var det en mimteknik som har utvecklats till vad vi ser Burlesque idag.
Det finns över 450 olika förgreningar inom konstarten med en möjlighet för alla som vill utforska, leka, utmana och uttrycka sig.
Du behöver inte ha tidigare danskunskaper eller erfarenhet!

Burlesque Cabarét Glamour – Dansant och musikaliskt uttryck med mycket attityd. Man använder sig av t ex stolar, boa, hattar mm. Man får verkligen både använda sig av uttryck genom kropp och genom mimik med mycket flirt.
Rekommenderad klädsel, bekväma, leggings, top, kjol för den som önskar.
Valfritt med klackskor utan hög platå eller om man önskar skofritt.

High heels/Burlesque – Här lär vi oss tekniker allt från att stå, gå och dansa i höga klackar. Mycket koreografi till en härlig blandning av musik från nu och då.
Rekommenderad klädsen, tights/leggings, sport bh, kjol för den som önskar.
Klackskor, helst utan platå.

Feminine Vibes - High Heels
Nivån: Nybörjare, inga förkunskaper krävs
High heels är en nybörjarklass för dig som vill utforska din sensualitet och femininitet. Fokus ligger på att lära sig att bli bekväm med att dansa och att självsäkert gå i klackar. Vi kommer att arbeta med bl.a. benstyrka, hållning och dynamik i rörelserna.
Stilen är en mix av kommersiell jazz med inslag av street och innefattar mycket höft och överkroppsrullningar.
Rekommenderad klädsel: Något du kan känna dig fierce i, gärna ej för löst sittande så att du bäst ska kunna se vad du gör. Höjden på klackarna är valfri: latinskor eller t.ex. en stabil block heel fungerar  bra.

1680kr/70min/6 ggr

Lyrical Jazz
Nivå: Nybörjare, inga förkunskaper krävs
Lyrical Jazz - är en kreativ form av Jazz som låter dansaren utveckla egna ideér, dansant frihet och utrycka sina egna tankar och känslor som återspeglas i koreografin och tolkning av låten man använder. Ursprungligen kommer den från sena 1800-talet och utvecklades från African American dance, där improvisation var en grundfaktor. Jazz är en scenisk dansstil som syns i musikaler med höga hopp, kicks och piruetter, flödande stegkombinationer över hela golvet där du använder hela kroppen med kroppens center som fokus för kontroll.

1680kr/75min/6ggr

 

Tassles/Burlesque – Är en del av striptease/ avklädningsakt där man under enkel dans och rörelse samt mimik med humor och lek tar av sig sin kostym till underkläderna (mer påklätt än avklätt) och tazzles som man genom kroppsrörelser snurrar och skakar. Detta är INTE full striptease utan man har så mycket kläder kvar på kroppen som man känner sig bekväm med.
Rekommenderad klädsel, bekväma, leggings, top, kjol för den som önskar.
Valfritt med klackskor utan hög platå eller om man önskar skofritt.
Rekommenderas att du införskaffar tassles efter eget smak och tycke

Chair dance/Burlesque - vi använder oss av stolar som redskap, en dansstil för att utrycka oss sensuellt, åtråvärt, flirtigt, roligt!
Rekommenderad klädsel är leggings/tights för att inte fastna över stolen när man glider över, ha gärna benvärmare.
Klackskor är valfritt.

1680kr / 6 tillfällen


Fusion Belly Dance
Är en modern magdansstil med ursprung i USA. Dansen kännetecknas av hypnotiserande kroppskontroll som används i dansen, där skarpa markeringar varvas med mjuka böljande element. Dansträning inom Fusion Belly Dance ger utövaren styrka, muskelkontroll och stora möjligheter för personligt estetiskt uttryck.

Nivå: Nybörjare
Här kommer du introduceras till grunderna i Fusion Belly Dance. Kursen fokuserar på att bygga uppstyrka, uthållighet och koordination i dansen och öva på de grundläggande rörelserna för stilen. Rörelserna sätt sedan ihop i koreograferade fraser. Kursen passar för dig som är ny för Fusion Belly Dance eller vill utveckla din grundteknik.
Klädsel: Mjuka träningskläder, barfota eller med strumpor

Fusion Belly Dance Styrka & Teknik
Kursen fokuserar på att bygga upp styrka i din kropp och dansteknik. Vi kommer finslipa grundteknikerna i Fusion Belly Dance och bygga upp layeringsekvenser samt kortare kombinationer som kan användas för egen träning eller som delar i koreografin.
Fökunskaper: minst en termin av Fusion Belly Dance

2200kr / 8 tillfällen, 90min

Fat Chance Belly Dance Style (FCBD)
Fat Chance BellyDance-style är en improviserad gruppdans. Den består av ett antal stegkombinationer, inspirerade av traditionella danser från nordafrika, mellanöstern och västasien. Vi kommer även spela fingercymbaler parallellt med dansandet.
Back to Basics:
Underdenna kurs kommer vi fokusera på grundstegen samt att dansa i formationer. Hållning och fingercymbaler kommer nötas.
Nivån anpassas efter den enskilda eleven.
Passar alla från nybörjare till avancerade.
Klädsel: Mjuka träningskläder, barfota eller med strumpor

Basics 1880kr / 8 tillfällen, 60min
Fortsättning 2200 / 8 tillfällen, 90min

Contemporary Dance / Modern Dans och Breaking ( varje tillfälle är 90 min, 8 klasser per kurs )

Rekommenderad klädsel: mjuka träningskläder, knäskydd, mössa för Breaking och för Dansakrobatik
Nivå: Basic för nybörjare
Nivå: Forts = då du har gått nybörjareklass och klarat av dom tekniksa elementen. Alternativ att du har tidigare danserfarenhet.

1660kr / 6 tillfällen


Liquid Floor ( Low Flying tech. )
Low Flying är källan till Contemporary Dance. Tekniken innebär att du kommer flyga lågt längs med golvet och känna flowen som ett med underlaget, du blir till ett flytande golv. Tekniken är mycket energisk.
Ni kommer att förhålla er till gravitationen och få öva på att röra er mot och ifrån golvet på ett effektivt sätt. Fokus ligger på dansarnas rörelser i en vinkel om 360grader i förhållandet till rummet.
Till elektroniks musik kommer ni fylla rummet med koreografiska sekvenser som utgår från flöde, dynamik och kroppskännedom


Contemporary Fusion
Klassen  har fokus på floorwork  med element från somatisk rörelse praktik, release technique och  breakdance. Vi kommer utforska rörelser genom rörelsesekvenser som uppmuntrar och utökar kroppens medvetenhet och som gradvis förbereder kroppen för mer komplexa mönster och utmanande koreografiska sekvenser. Vi kommer även arbeta med kopplingen mellan andetag och rörelse, koordination, styrka och flow.Av denna klass kommer du känna av att du rört på dig, fått nya idéer för flow och haft roligt!
Nivå Basic: Inga förkunskaper krävs


Modern Dans-Akrobatik
Denna dans klass  lägger mer fokus på dom mer akrobatiska momenten inom  dans där vi kommer jobba med teknik, styrka, koordination ,balans och flexibilitet.
Nivå Basic: Inga förkunskaper krävs
Nivå Forts: Förkunskaper som krävs är att du kan hjula ( cart wheel ), komma ner enkelt i en brygga och ha vana att stå på händer.


Breaking ( Breakdance )

Även kallad Bboying/Bgirling och Bboy (Break-boy) eller Bgirl (Break-girl)
Breaking är en atletisk dansstil som skapades och utvecklades som en del av hiphopkulturen bland mestadels afroamerikaner och latinoungdomar i Bronx New York under 70 talet, som senare spreds runtom i hela världen.
Breaking har flera olika variationer men består huvudsakligen av fyra typer av rörelsedelar: toprock (dans ståendes), downrock/footwork (dans på golvet) , power moves (snurrmoment, spins mm) och freezes (stillastående poses på ofta olika akrobatiska sätt).
Breaking dansas vanligtvis till låtar som innehåller drum breaks, särskilt inom 90 tals hiphop, funk, soulmusik och breakbeatmusik s.k Breaks, även om moderna trender möjliggör mycket bredare musikvariationer längs vissa intervall av tempo och beatmönster.

Handla mer och få rabatt:
Choreopass är en rabattkod som ger dig 10% rabatt när du bokar två eller fler av våra koreografikurser, specifikt för dig som inte är intresserad av något annat än koreo. Inkluderar samtliga Koreografikurser (Poleography, Feminine Vibes, Lyrical Jazz, Twerk, Fusion Belly Dance, Fat Chance Belly Dance, Hypnotic Flow). Gäller ej Drop-in pass. Ange kod choreopass i kassan vid utcheckning

Multipass10 är en rabattkod för dig som köper flera kurser, inkluderar även nu samtliga koreografikurserna. Kan ej kombineras med andra rabatter. Ange kod multipass10 i kassan. Har du inte bokat alla kurser samtidigt utan hittat något mer? Vi ordnar rabatten i efterhand.
Gäller ej open pole.

ePassi/Actiway
För dig som har möjlighet att utnyttja ditt friskvårdsbidrag med ePassi. För varje köp med ett maxbelopp på 2100kr. Välj Faktura som betalningsalternativ i kassan och skriv in koden ePassi. Du kommer inte att få någon faktura utan du betalar istället direkt med hjälp av appen.