Sebastian Ruiz Bartilson

Sebastian Ruiz Bartilson

Sebastian arbetar som danspedagog och professionell dansare, koreograf samt artist inom teater och scenkonst. Han tog sin kandidatexamen inom dans och koreografi från Chiles ledande kontnärliga högskola; Escuela de Danza y centro Espiral de la Universidad Academia de humanismo Cristiano.

Sebastian har medverkat inom ett brett spektrum av områden inom scenkonst som dans, teater och musikaler, samt skapat föreställningar och egna koreografiska verk inom samtida språkfält internationellt och i Sverige.
Sebastians dansstil är resultatet av variationer som han har hittat i Contemporary, speciellt teknikerna inom Flying-Low dance, Contact Improvisation och Eukinetics (studie av rörelsens kvaliteter) kombinerat med Yoga som har blivit en stor del av min övning i flera år i olika traditioner och stilar, som Bikram, Vinyasa och Hatha.

Sekvenserna och rörelsen Sebastian skapar genereras med ett 360 ° -perspektiv med stor tonvikt på rum och möjligheterna mellan kroppen och dess relation till gravitation som arbetar genom balans och proportion. Inspirerad av spiralstrukturer som finns i naturen och vår muskelanatomi, kommer vi gradvis att värma upp med spiralformade och cirkulära rörelser, vilket skapar medvetenhet både i kropp och i vår aspiration.

Sebastian lägger vikt vid användningen av bäckenet / kärnan genom övningar och rörelsessekvenser som innehåller vissa akrobatiska element som arminversioner och golvutkast.

"Mina influenser kommer från dans och kampsportstraditioner inom i Capoeira, Tai-chi, Qi-gong och Aikido".

Sebastian talar Spanska och Engelska och håller sina klasser på Engelska.